Aktuális

Lezárult a TAMOP-4.1.1.F-13/1-2013-0009 projekt

Írta: Administrator / PDFNyomtatásE-mail

A TÁMOP-4.1.1.F-13/1-2013-0009 azonosító számú „Az Eszterházy Károly Főiskola területi társadalmi, gazdasági szerepének fejlesztése: Oktatás – Gyakorlat – Innováció” megnevezésű projektben az Agria TISZK Nonprofit Kft., mint konzorciumi partner vett részt.

Az Agria TISZK Kft. a pályázatban a térség gazdasági életét meghatározó területeken képzések kifejlesztését és a képzési programok megvalósítását vállalta két helyszínen: Egerben és Sárospatakon.

Az elsőként, 60 órában megvalósított képzés, a „Vállalkozói kompetenciák gyakorlatorientált fejlesztése” megnevezéssel az egyéni vállalkozás elindításához nyújtott segítséget. A képzések 10, illetve 14 fővel valósultak meg Egerben és Sárospatakon.

A „Korszerű ételkészítési ismeretek a gyakorlatban” című 120 órás képzésünket szintén, a már említett két helyszínen tartottuk 12-12 fő részvételével. A képzés során a résztvevők mind elméletben (24 óra), mind gyakorlatban (96 óra) betekintést nyerhettek a korszerű ételkészítési, és egészséges táplálkozási ismeretek gasztronómiai technikáinak világába. A képzés mindkét helyszínen korszerű tankonyhában, illetve üzemelő turisztikai egység konyhájában valósult meg.

Harmadik képzésünket „Borgasztronómiai ismeretek a gyakorlatban” címmel valósítottuk meg. Képzésünk célja az egri és a tokaj-hegyaljai borvidék és gasztronómia kapcsolatának bemutatása volt mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. A képzés 60 órában mutatta be a két borvidék borait, szőlészeti, borászati technológiákat, a borkészítés folyamatát.

Sajtótájékozató és nyilvános bejárás az új Bartók téri épületekben az Agria TISZK Kft. szervezésében

Írta: Nagy Ildikó / PDFNyomtatásE-mail

Sajtótájékozattóval egybekötött nyilvános bejárásra került sot az 2012. november 30-án az új Bartók téri épületkomplexumokban.

A sajtótájékoztató során Várkonyi Szabolcs projektmenedzser a TIOP-3.1.1-09/1-2009-0001 azonosító számú pályázat csaknem két éves időszakát elevenítette fel a megtörtént beruházásokkal, majd Ringert Csaba ügyvezető mutatta be a Központi Képzőhely felépítésének fázisait. A sajtótájékoztató végén a megjelenteknek lehetőségük nyílt megtekinteni az épületkomplexumot.

Bokréta avató ünnepség az Agria TISZK-nél

Írta: admin2 / PDFNyomtatásE-mail Read More

 

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Agria Térségi Integrált Szakképző Központ Közhasznú Nonprofit Kft (AGRIA TISZK)  TIOP-3.1.1-09/1-2009-0001 azonosító számú programja, amely a szervezet infrastrukturális fejlesztését támogatja. A Bartók téri beurházás során a kivitelezési munkálatok elérték az épületek szerkezetrészeinek legmagasabb pontját.Ennek kapcsán sor került a tetőrész ünnepélyes felavatására, megkoszorúzására Bokréta avató ünnepség keretén belül.

HUSK-határon átnyúló együttműködési program

Írta: Nagy Ildikó / PDFNyomtatásE-mail Read More

Az Agria TISZK Nonprofit Kft. ingyenes képzéseket biztosító projektet valósított meg a Neumann János Középiskola és 2 szlovák partner határon átnyúló együttműködésével.

 

Anyagvizsgáló-labor avatás a Wignerben

Írta: Nagy Ildikó / PDFNyomtatásE-mail


Beruháztak a szakképzésbe

Korszerű anyagvizsgáló laboratóriumot avattak tegnap a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégiumban.


A százmillió forintos ráfordítással megvalósított - a legkorszerűbb anyagvizsgáló berendezésekkel felszerelt - létesítmény beruházási költségeit az Agria TISZK Nonprofit Kft.-n keresztül vállalatok bocsátották rendelkezésre szakképzési hozzájárulásként. Az ünnepi esemény vendégeit Busák István, a Wigner igazgatója köszöntötte, a labort Habis László, Eger polgármestere és Tóth Sándor, a Pikopack Zrt. tulajdonosa avatta fel.
1. oldal / 2
ElsőElőző12KövetkezőUtolsó
Keresés
Friss
Hirdetés
Támogatónk
EKF
Jelenlévők
Oldalainkat 5 vendég böngészi